Kullanıcılarımızın ve üyelerimizin bilgilerini önemsiyoruz. Dry Clean Only olarak Çerez politikası ve Kişisel bilgileriniz olmak üzere iki başlık altında ilgili mevzuata göre değerlendirilmektedir. Şöyke ki;

A. ÇEREZ POLİTİKASI
Çerezler, kullandığınız tarayıcınız (Chrome, Safari, Explorer vb.) tarafından bilişim sisteminize (Bilgisayar, Cep telefonu, tablet vb.) kaydedilip depolanan küçük dosyalardır. Genellikle ziyaret ettiğiniz internet sitesini kullanmanız sırasında size kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak, sunulan hizmetleri geliştirmek ve deneyiminizi iyileştirmek için kullanılır ve bir internet sitesinde gezinirken kullanım kolaylığına katkıda bulunabilir. Bir sitenin ulaşabileceği bilgiler sizin ona sunduklarınızla limitlidir.
Oğuz Erel Stil Danişmanlik Ltd. Şti. (Bundan sonra “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından kurulan www.drycleanonlymagazine.com adlı (Bundan sonra “Web Sitesi” veya “İnternet Sitesi” olarak anılacaktır) internet sitesi ilgili mevzuata göre haklarınıza saygılı bir şekilde şu bilgileri tarayıcınız sorgulayacak ve edinecektir; Hangi işletim sisteminden ve nasıl bir platformdan bağlandığınızı (mobil, pc, tablet vb.) hangi IP adresinden bağlandığınız, hangi tarayıcı ile web sitesine eriştiğiniz ve bu tarayıcının sürümünü paylaşmış olacaksınız. Bu bilgiler kişisel verilerinizle örtüşmediğinden web sitesi yukarıda bahsedilen hususları anonim olarak kayıt altına alır. Yine bu çerezler sayesinde sitede gösterilen anonim şekilde yukarıda belirtilen standart bilgilere göre Şirketin tüm platformlarında gösterilen reklamların yönetimi ve analizi yapılması ile de bağlantılı şekilde çalışır. Web sitesine sonradan üye olduğunuzda bu bilgiler kişisel verilerinizle bir bütün halinde senkronize olabilir. Ancak sadece web sitemiz tarafında ve anonim olarak işlenir. Bu çerezlerden elde edilen bilgiler anonim olarak Google Analitik programı gibi, web sitemize hangi tür platformlardan erişildiğini, şehir ve ülkesel bazda lokasyon bilgilerini, siteye erişim zamanını sistemde depolar ve bu bilgiler ışığında analiz yaparak mevcut verilen hizmetin geliştirilmesine katkı sağlar.
Gerek Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gerekse ilgili mevzuatca sizin muvafakatınız olmadan herhangi bir bilginiz kayıt altına alınamaz.
Yukarıda bahsedilen bilgilerin anonim olarak toplanması, dolayısıyla kime ait olduğu bilinmeyen ancak genel anlamda hizmet kalitesinin geliştirilmesinde kullanılan yol gösterici yöntemleri, gerek güvenlik gerekçesiyle gerekse analiz yapmak ve bu analiz sonuçlarını Şirket politikası gereği kullanmak haklarına sahip olduğumuzu web sitemize giriş yaparak ve bu çerez politikası hükümlerini onaylayarak kabul etmiş sayılırsınız. Güvenlik sebebiyle ve müşteri memnuniyetini geliştirme amaçlı çerez politikasına onay vermek istemezseniz siteyi kullanmamalısınız veya tarayıcınız ayarlarını ona göre yapılandırmalı, geçmiş çerezlerinizi de sıklıkla yine tarayıcınızdan temizlemenizi tavsiye ederiz.
Aşağıda tanımladığımız çerez çeşitlerini sürekli veya muhtelif zamanlarda, Web sitesi kullanabilir;
ÇEREZ ÇEŞİTLERİ
● Alınması elzem bilgiler : Ziyaret ettiğiniz internet sitesinin düzgün şekilde çalışabilmesi için zorunlu çerezlerdir. Bu tür çerezlerin amacı, sitenin çalışmasını sağlamak yoluyla gerekli hizmet sunmaktır.
Buna örnek olarak; internet sitesinin sadece belli kullanıcılara ayrılmış bölümlerine güvenli bölümlerine erişmeye, özelliklerini tam kullanabilmeye, olanak verir.
● Analiz için kullanılan Çerez yöntemi: İnternet sitesinin kullanım şekli, ziyaret sıklığı ve sayısı, hakkında bilgi toplayan ve ziyaretçilerin siteye nasıl geçtiğini gösterirler. Bu tür çerezlerin kullanım amacı, sitenin işleyiş biçimini iyileştirerek performans arttırmak ve genel eğilim yönünü belirlemektir. Ziyaretçi kimliklerinin tespitini sağlayabilecek verileri içermezler.
Örnek olarak; sitede anonim olarak ziyaretçilerin kalma süresini, hangi sayfaların en çok ziyaret edildiğini gösterilen hata mesajı sayısını yerini gösterirler.
● Ziyaretci Alışkanlıkları Çerezleri: Ziyaretçinin site içerisinde daha önceden yapmış olduğu tercihleri kaydederek tekrar ziyaret edildiğinde web sitesinin anımsamasını sağlayan Çerezlerdir. Bu tip çerezler de ziyaretçilere kolaylık ve işlevsellik sağlayarak kullanıcı için web sitesini daha pratik bir hale sokar.
Buna en doğru örnek; Kullanıcının sitenin her bir sayfasında tekrar şifresini girmesine gerek kalmadan devam etmesini sağlaması olacaktır.
● Reklam Çerezleri: Web sitesinde ziyaretçilere sunulan reklamların etkinliğinin ölçülmesi ve reklamların kaç kere görüntülendiğinin hesaplanmasını sağlarlar. Bu tür çerezlerin amacı, ziyaretçilerin ilgi alanlarına özelleştirilmiş reklamların sunulmasıdır.
Aynı şekilde, ziyaretçilerin gezinmelerinde özel olarak ilgi alanlarının tespit edilmesini ve uygun içeriklerin sunulmasını sağlarlar. Ayrıca ziyaretçiye gösterilen reklamın kısa süre içinde tekrar gösterilmesini engeller.
İNTERNET SİTEMİZDE KULLANILAN ÇEREZLER
Sitemizin kullandığı zorunlu, fonksiyonel ve analitik çerezler:
● Web sitesi özelliklerinin ziyaretçi tarafından tam olarak kullanılabilmesi için zorunludur.
● Web sitesinin tekrar ziyareti sırasında faaliyetleri hızlandırmayı sağlar.
● Web sitesinin tüm kullanıcıları anonim olarak kullanım analizini Google Analytic yardımıyla analizler raporlar haline getirek bu genel kullanım analizlerine bakarak web sitesinin ziyaretçiler tarafından nasıl kullanıldığını anlamamızı sağlayarak, istatistiki verileri bir araya getirmemize ve bu veriler doğrultusunda içerik geliştirmemize yardımcı olur.
● Bilgisayarınıza zarar vermez ve virüs içermez.
Sitemizin kullandığı zorunlu, fonksiyonel ve analitik çerezler; sitemizi ziyaretiniz sırasında kişisel verilerinizi elde etmekte olup, kişisel verileriniz temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, meşru menfaatlerimiz için zorunlu olması sebebiyle anonim olarak işlenmektedir.
ÇEREZ AYARLARINI TARAYICILARDA YÖNETMEK İÇİN
Kullandığımız tarayıcıya göre çerezlerin yönetimi farklılık gösterir. Çerez bilgilerini silmek, engellemek için tarayıcınızın ayarlar bölümünden her zaman bu işlemleri yapabilirsiniz. Çerezlerin Yönetimini sizin adınıza kolaylaştırmak amacı ile en çok kullanılan tarayıcıların çerez yönetimlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Buna göre;
Google Chrome için logoya tıklayarak erişin;
Firefox tarayıcınız için logoya tıklayarak erişin:
Safari tarayıcınız için logoya tıklayarak erişin:
Mobil Cihazınızda Çerezleri Kontrol etmek için ;
Apple Cihazlarda;
● “Ayarlar -> Safari -> Geçmişi ve Web Sitesi Verilerini Sil” adımları ile tarama geçmişinizi ve çerezleri temizleyebilirsiniz..
● Çerezleri silip geçmişinizi tutmak için “Ayarlar -> Safari -> İleri Düzey -> Web Sitesi Verileri -> Tüm Web Sitesi Verilerini Sil” adımlarını izleyebilirsiniz.
● Siteleri ziyaret ederken geçmiş verilerinin tutulmasını istemiyorsanız;
○ “Safari -> simgesi -> Özel -> Bitti” adımlarını izleyerek özel dolaşımı aktif hale getirebilirsiniz.
● “Ayarlar -> Safari -> Tüm Çerezleri Engelle” adımları ile çerezleri engelleyebilirsiniz. Ancak; çerezleri engellediğinizde bazı web siteleri ve özellikler düzgün çalışmayabilir.
Android Cihazlarda;
● “Chrome uygulaması -> Ayarlar -> Gizlilik -> Tarama verilerini temizle -> Çerezler, medya lisansları ve site verileri -> Verileri Temizle” seçeneği ile çerezkerinizi temizleyebilirsiniz.
● “Chrome Uygulaması -> Ayarlar -> Site Ayarları -> Çerezler” seçeneği ile çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.
Çerez Politikası ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi bize iletmek için ‘Bize Ulaşın’ bölümünü kullanabilirsiniz.

B. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ
Oğuz Erel Stil Danışmanlık Ltd. Şti. (Bundan sonra “DCOM” olarak anılacaktır) olarak; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Bundan sonra “KVKK” olarak anılacaktır) ve ilgili mevzuat uyarınca Veri Sorumlusu sıfatı ile başta KVKK, Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesi Hakkında Tebliğ, diğer yerel kanunlar ve T.C. Anayasasına uygun olarak işbu Aydınlatma Metni Kapsamında verilerinizi işleyecek, aktarabilecek ve gerekli olan tüm teknik ve idari tedbirleri alarak saklayacaktır. İşbu Aydınlatma Metni; veri sorumlusunun kim olduğunu, kişisel verilerinizin hangi amaçlarla ve nasıl toplandığını, kişisel verilerinizi toplamamız altında yatan hukuki sebep, kişisel verilerinizi kimlere ve hangi amaçlarla aktarma durumlarının olduğunu ve veri sahibi olarak sizlerin KVKK uyarınca 11. madde kapsamında sayılan haklarınızın neler olduğu hakkında bilgilendirme metnidir.
İşbu Aydınlatma Metni’ nde anlatılanlara ek olarak www.drycleanonlymagazine.com internet sitemize (Bundan sonra “Web Sitesi” olarak anılacaktır) ilk giriş yaptığınız andan itibaren sizlere kaliteli hizmet sunabilmek, hizmetimizi geliştirebilmek ve Web Sitesi’ nin fonksiyonlarını tam anlamıyla yerine getirilmesi amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Bununla ilgili toplanan kişisel verileriniz hakkında detaylı bilgi için “Çerez Politikası” nı inceleyebilirsiniz. Çerez Politikası kapsamında toplanan bilgiler siz üyelik hesabınızı açıp Web Sitesine giriş yapmadığınız takdirde teknik ve güvenlik amacıyla anonim olarak toplanan bilgiler olup kişisel verilerinizle eşleşmeyecektir. Ancak üyelik bilgilerinizle Web Sitesini ziyaret etmeniz, her sayfada giriş bilgilerinizin her defasında tekrar tekrar girmenizi zorlaştırmak yerine otomatik olarak üyeliğinizi bir dahaki ziyaretinizde web sitesinin sizi hatırlamasını yarayan ve bunun gibi diğer çerezler web sitesinde kullanılmaktadır. Ancak üyelik bilgilerinizi doldururken vermiş olduğunuz bilgiler aşağıda Kişisel Verileriniz Korunması kapsamında ayrıca düzenlenmiştir.
1- KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA YÖNTEMLERİ VE İŞLENME AMAÇLARI
www.drycleanonlymagazine.com internet sitesine üye olurken ve ürün siparişi sırasında DCOM ile sizin aranızda kurulan sözleşmelerin hukuka uygun hazırlanabilmesi, ürünlerin teslimi ve buna ilişkin evrakların sizin adınıza düzenlenebilmesi ve tarafların hak ve yükümlülüklerinin yerine getirilebilmesi amacıyla kişisel verileriniz otomatik ve mecburi olan yollarla aşağıdaki şekilde toplanır ve işlenir;
● Web Sitesi’ ne ilk girdiğiniz anda sizinle ilişkilendirilmeyecek şekilde anonim olarak IP Adresi Bilgileri, İnternet Sitesi Giriş Çıkış Bilgileri, Kullanıcı Adı Bilgileri, Üye iseniz Şifre Bilgileri, Trafik Veri (Bağlantı Zamanı / Süresi vb.) bilgileri; kullanılan çerezler aracılığı ile “Çerez Politikası” kapsamında toplanır. Çerez Politikası bölümünden ayrıntılı metni okuyabilirsiniz. Çerez Politikası’ndan edinilen bu veriler yalnız başına kişisel veri olarak nitelendirilmez ancak siz Web Sitesine üye olduğunuzda verdiğiniz bilgiler aşamasında sizi tanımlayabilecek bilgiler ile birlikte kişisel veri olarak nitelendirilir. Aksi halde sadece siteye girmeniz ile anonim olarak toplanan bu veriler kişisel veri kapsamına girmemektedir. Üye olup, kişisel bilgileriniz ile çerez bilgileri ilişkilendirilmesi durumunda; hesabınızın güvenliğinin sağlanması, alınan hizmetlerin doğru şekilde ifası, veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini, Web sitesinin ve üyenin güvenliği, web sitesi reklam panoları yönetimi, denetim faaliyetlerinin yürütülebilmesi gibi amaçlarla Web Sitesi platformunca toplanır ve işlenir.
● Sitemize üye olurken paylaştığınız veya daha sonra güncellediğiniz, Google, facebook, twitter vb sosyal hesabınızı kullanarak senkronize edilerek toplanan Adınız, Soyadınız, T.C. Kimlik Numarası, E-Posta, Cep Telefon Numarası, Adres; üyelik sisteminde ayırt edilebilirliğinizin sağlanması, başka üyelik hesaplarıyla karıştırılmaması, üyelere özel kampanya hizmetlerinin verilebilmesi, sözleşmelerin hazırlanabilmesi, satış öncesi ve sonrası hizmetlerimizi doğru kişiye verebilmemiz, üyelik hesabı onaylama (doğrulama), bildirimde bulunma veya ileride ayrıca açık rızanıza başvurularak ticari elektronik ileti alımına istinaden iletişim araçlarıyla bildirim yapılabilmesi, herhangi bir sorun veya diğer hallerde sizinle iletişime geçebilmemiz, üyelik kurtarma ve buna ilişkin güvenlik sorularına kaynak teşkil etmesi amaçlarıyla toplanır ve işlenir.
● Web Sitemizde satışa sunulan ürünlerin tarafınızdan paylaşılan fatura bilgileri: gerçek kişinin; adı-soyadı, T.C. kimlik numarası, vergi dairesi, adresi, tüzel kişilerin; ticari ünvanı, vergi dairesi, vergi numarası, adres verileri muhasebe/finansal işlemlerin yürütülmesi, satış sonrası destek hizmetlerinin verilmesi, ilgili kanunların yüklediği (vergi kanunu vb.) sorumlulukların yerine getirilebilmesi, satılmış ürünler karşılığı bu bilgilerle keşide edilen faturalara dayanarak satılan ürün cayma hakkı kullanılabilir ürün ise bu ürün sahibinin belirlenmesi amaçlarıyla toplanır ve işlenir.
2- KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMASININ HUKUKİ SEBEBİ
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK), kişisel verilerinizi toplarken sizlerin açık rızanızın alınması gerektiğini söylemekle birlikte bazı durumlarda paylaşılan bu verilerin “açık rıza” alınmadan da işlenebileceğini ve aktarılabileceğine değinmektedir. İşbu Aydınlatma Metni’ nin 1. maddesi kapsamında toplanan ve işlenen kişisel verilerin, KVKK’ nın 5. maddesinde yer alan sebepler kapsamında zaruri olarak toplanmaktadır. Bu sebepler;
● KVKK ‘nın 5, 6, 8, 9. maddelerinde ve diğer kanun ve yönetmelikler tarafından yukarıda bahsettiğimiz bilgilerin alınmasının, gerektiği takdirde paylaşılmasının zaruri olması,
● Üyelik Sözleşmesinin, Mesafeli Satış Sözleşmesinin, Ön Bilgilendirme Formu’ nun kurulması, satış sonrası hizmetlerin tamamlanması ve tarafların birbirlerine olan yükümlülüklerini bilmesi ve yerine getirilebilmesi ile ilgili olması sebebiyle kişisel verilerinizin işlenmesinin gerekli olması,
● DCOM’ un kanunlardan kaynaklanan sebepler ile satıcı ve veri sorumlusu olarak hukuki yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için kişisel veri işlemesinin zaruri olması,
● Temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, DCOM’ un meşru menfaatleri için kişisel verilerinizi işlemenin zaruri olması
hukuki sebeplerine dayanılarak işlenebilecektir.
3- KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILMASI
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kişisel verilerinizin başkalarına aktarılabilmesi için veri sahibinin “açık rıza” beyanını aramaktadır. Ancak Kanun’ un 8. maddesi “Kişisel Verilerin Aktarılması” başlığında belirtildiği üzere açık rızanıza ihtiyaç olmaksızın zaruri olan hallerde başkalarına aktarım yapılabileceğini bahsetmektedir. DCOM olarak bizlerde sadece zaruri hallerde ve aşağıda bahsedildiği gibi aktarılabilecektir.
● Web Sitede ziyaretçilerin yapmış olduğu analizler anonim olarak yapılır. Anonim olarak toplanan bilgileri kullanabilir, işleyebilir, anonim sonuçları paylaşabilir, anonim olarak istatistiki olarak ifşa edebilir. Kişisel bilgileriniz direkt olarak kullanım amacına aykırı şekilde 3. kişilerle paylaşılmaz, ücretli veya ücretsiz pazarlanamaz. Sadece Veri Sorumlusu tarafından ve işin yerine getirilebilmesi için DCOM’ un yetkilendirmiş olduğu ve mevzuatın uygun gördüğü kişiler tarafından işin gereğini görmek amacıyla aktarılabilir.
● Verilen hizmetlerin hukuka ve meşru menfaatlerimize uygun olarak yürütebilmemiz amacıyla; zorunlu olduğu taktirde danışmanlık aldığımız hukuk firmalarında çalışan avukat ve görevliler,
● Web Sitesi içerisinde ürünlerin satışından kaynaklı olarak gerekli belgelerin muhasebe/finansal hizmet aldığımız diğer üçüncü kişilere aktarılması,
● Hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz amacıyla; Düzenleyici ve denetleyici kurumlar, vergi daireleri ile mahkeme ve icra müdürlükleri gibi sair resmî kurumlar ve kişisel verilerinizi talep etmeye yetkili olan diğer kamu kurum veya kuruluşlarına,
● Sözleşmesel yükümlülüklerimizi tamamlayabilmek amacıyla; bazı ürün/malın teslimi veya müşteri/tüketici ile iletişim kurabilmek amacıyla e-posta gönderiminde ve telekominikasyon alanında çalıştığımız hizmet sağlayıcı şirketler,
● Web sitemizi geliştirebilmek, altyapı ve güvenliği sağlayabilmek, yaşanan sorunları biran önce giderebilmek, veri güvenliğini sağlayabilmek ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla; Hizmet aldığımız iş ortaklarımız tarafından zorunlu olarak erişilebilir.
DCOM tarafından toplanan kişisel verileriniz hiçbir şekilde ticari amaçlarla kullanılmaz, satılmaz ve yurt dışına aktarılmaz.
4- KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KORUNMASINA YÖNELİK HAKLARINIZ VE BAŞVURU
Kişisel verilerinizle ilgili olarak KVKK Kanunu 11. maddesine göre;
1. Kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenme,
2. Kişisel verilerin işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
5. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
6. KVKK’ nın 7. Maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
7. (5) ve (6) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
8. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
9. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme
haklarına sahipsiniz.
Belirtilen haklarınıza ilişkin taleplerinizi www.drycleanonlymagazine.com adresinde yer alan “Destek” bölümünde ki elektronik posta adresinden iletebilirsiniz. DCOM talebin niteliğine göre en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Başvurunuzun olumsuz değerlendirilmesi halinde, gerekçeli ret sebepleri başvuruda bulunduğunuz elektronik posta adresine gönderilir.
“Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca ilgili kişilerin elektronik posta ile yapacağı başvurularda; ilgili kişinin adı – soyadı, T.C. kimlik numarası (başvuruda bulunan kişinin yabancı olması halinde pasaport numarası), tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon numarası ve faks numarası ile talep konusuna dair bilgilerin bulunması zorunludur.
Veri sahibi ilgili kişi, yukarıda belirtilen hakları kullanmak için yapacağı ve kullanmayı talep ettiği hakka ilişkin açıklamaları içeren başvuruda talep edilen hususu açık ve anlaşılır şekilde belirtmelidir.
Talep konusunun, başvuranın şahsı ile ilgili olması gerekmekle birlikte, başkası adına hareket ediliyor ise başvuruyu yapanın bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi (özel vekâletname) gerekmektedir. Ayrıca başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliği doğrulayıcı belgelerin eklenmesi gerekmektedir. Yetkisiz üçüncü kişilerin başkası adına yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.